Ett lärorikt "sommarjobb"

Vi hade förmånen att få en ny "utmaning" i vår hage i somras, det var Sofia Prinsen (uppfödd av Stig Pehrsson -03, och senare
såld till Skansen där Prinsen enligt rykten under parkörning gick omkull och därefter blev "folk-ilsk"), som behövde lite rekreation och eventuellt en början till en in/tillridning.
Herr Norell ringde en söndag på väg hem från Stig med Prinsen i transporten, så det blev snabba ryck till Husby för att byta dragbil till transporten för vidare färd mot Årsunda.


Väl i Årsunda började vi få en aning om vad Prinsen varit med om innan Stig köpte tillbaka honom, den första tiden misströstade nog både vi och Prinsen, det kändes som en omöjlighet att överhuvudtaget få på honom en sadel, men efter många långa pratstunder/skogspromenader/tömkörning och framförallt mycket morötter så började det hända saker, och rätt som det var så satt både sadel och Lina på ryggen.
Prinsen blev snart helt förbytt, den tidigare inåtvända individen som inte litade på någon (i alla fall inte på oss), bröstade upp sig och verkade säga: kolla på mig, va snygg jag e o fatta hur jag kommer att se ut med lite muskler. 3 veckor senare, efter mycket lösgörande arbete växlat med skogsturer lät Lina honom börja testa lite bruksridning, då visade han ett enormt självförtroende så vi hoppas att få se honom på bruksridnings-DM för det kan inte annat än gå riktigt bra.

(Prinsen är nu sedan länge hemma i Dalarna igen och går som handikappridhäst i Hedemora och har dessutom blivit körd igen, så det verkar finnas hopp även om hästen under en period av sitt liv varit med om tråkiga saker, men man kanske inte ska dra på sig ohanterade vuxna hästar, men mer om detta senare).

Micke Wallin