3:dje gången gillt!

Kan vi som var där sammanfatta lördagen den 23/2, dagen då Thord o Anette bjudit in till ännu en skogsdag.

Det enda som möjligen saknades var snö, bortsett från detta var denna soliga vårdag minst lika lyckad som deras två tidigare skogsdagar för oss "arbetshäst-nostalgiker".

Ett tiotal ekipage, bruksnordisar och en islänning arbetade med lyckat resultat med att dra fram ved/timmer ur Österfärnebo-skogen, flera varianter av kälkar, doning, vagn och släpsaxar fanns på plats att låna för att förkovra sig i detta roliga sätt att använda häst.

Många besökare (utan häst) hade också letat sig ut, däribland två dalmasar ("körproffs") som hjälpte oss nybörjare, och delade med sig av sina erfarenheter, även ett par hälsingar hade med häst i transporten hittat till Sixbo efter 3-4 timmar i bil för att därefter visa hur en häst i bra kondition ser ut i arbete.

När vi inte svettades med lassen var det naturligtvis den ordningsställda grillplatsen (hö till de fyrbenta), och kålbullar stekta i tidstypisk kolarkoja som gällde.

Förutom några föl på socialträning var de deltagande hästarna mellan 4 och 25 år (de 16 föl Sofia Maruska har fått verkade definitivt inte minskat hennes vilja till "riktigt arbete").

Tack alla ni som gjorde denna dag möjlig!

//m

Fotograf: Kjell Einarsson