Kallblodsdagen i Bollnäs.

I samband med ”Hästveckan i Bollnäs” gjorde FNH Gävleborg en kallblodsdag tillsammans med Hälsinge Ardennerklubb och Skogshästen Hälsingland.
Syftet var att göra reklam för våra raser och att göra detta ihop så väcker vi större uppmärksamhet än att köra var och en för sig.
Efter att ha träffats och tillsammans kommit fram till vad och hur och med vilka hästar vi skall göra olika saker med så var allt ordnat.

Det blev en parad genom Bollnäs med Jan-Olov Persson på Järvsöfaks i täten, bakom dom kom Hälsinge Ardennerklubb, FNH Gävleborg och sedan Skogshästen Hälsingland. Paraden gick från Långnäs och in till torget där vi ställde upp oss och fick tala om vilka vi var och vad vi skulle ha för aktiviteter vid Scandic.
Jan-olov Persson på ”Faksen” berättade lite historia om Nordsvensken, bla när och varför det blev 2 olika raser så att folk fick reda på skillnaden.
Från Fnh distriktet var Katharina Rosén med kördandes Tor med finvagnen, Ewa Långström hade sin Manne och visade lite ridning, Maria och Roger Svärd hade med sig Simone med föl och hade även tagit dit sin fina turvagn vilken de använder i sin verksamhet i företaget ”Tur och Ton”. Jag hade med mig Pontiac till barnridning. Alla som ville fick rida och åka vagn gratis och det blev snart nog kö till det.
Föreningen inköpte dagen till ära ett ”party tält” där vi hade bildskärmar och försäljning av reklam prylar och det uppdraget delade föreningens ordf. Kjell Pettersson och fullmäktig Kent Eng. En lyckad dag tyckte alla !

Text och foto: Mia Riesser, Torsåker