Träning i Bruksridning 2008-05-24

Träning i bruksridning!

Årsunda bjöd den 24/5 på vackert väder så förutsättningarna var bra för att kunna förkovra sig i bruksridningens ädla konst.

Kurt Hellsten och Göte Persson hade redan byggt bana när vi "hästburna" anlände vid lunch-tid.
Efter lite inledande snack så var det bangenomgång och sedan fick de som ville, prova att rida banan.
Därefter blev det individuell träning på banans olika moment under överinseende av Kurt o Göte (många tips o mycket hjälp blev det).
Sedan var det dags att prova hela banan igen, då blev det betydligt bättre passager och minst ett ekipage visade intresse för att i framtiden prova att tävla (hoppas vi får se Er på DM).
Endast fyra ekipage deltog (tack o lov var det fler intresserade på andra sidan staketet) dock var det lika många hästraser, en Nordsvensk (två om träningen varit för ett antal år sedan), Cob och Arab.

En mycket givande dag för de få deltagande vilka i stort sett hade egen tränare dagen igenom, men lite konstigt känns det att inte fler tog tillfället i akt, att under ordnade former och inom 60*40 meter under sakkunnig ledning träna på de flesta förekommande hinder (inkl "vattenhinder").
Det finns ju trots allt även häromkring en hel del hästar som har problem med sina ägare!

Kanske var det annonseringen/inbjudan som var fel (även skickad till våra lokala ridklubbar), funderar på att ändra utformningen till nästa tillfälle.
Istället för:
Nyfiken på bruksridning, kom och prova på. Kurt Hellsten bygger bana.......

Kanske det är bättre med:
BR Clinic enligt: farmer rational-principen. Kurt Hellstone & Gote Person.......

Tack Göte o Kurt för en givande dag!
// Vi som var där!